Briefhoofd

De fanfare St. Joseph is de muziekvereniging uit Azewijn. De vereniging heeft als doel om samen leuke en goede muziek te maken, iedereen die muziek wil spelen moet daar de kans voor krijgen. Om deze reden zetten we ons erg in voor muzikaal onderwijs voor de jeugd. Je kunt  hier meer over lezen op de pagina Project “Muziek in de klas”. Verder laten we ook graag van ons horen bij dorpsgelegenheden als kermis en carnaval. Onze vaste oefenavond is de woensdagavond. Hierbij oefenen jeugdleden van 18.45 tot 20.00 uur, en het orkest van 19.15 tot 21.00 uur.

Concerten

Tijden veranderen. Vroeger heeft de fanfare vele concerten gegeven, vaak ook samen met andere orkesten zoals harmonie Kunst na Arbeid uit Zeddam en Die West-Deutsche Musikverein Vynen. Hierdoor ontstond er een gevarieerd programma waar het publiek graag naar kwam luisteren. Tegenwoordig is de belangstelling voor concerten een stuk minder geworden. Als we een concert geven is dit vaak in het voorjaar, in combinatie met de jeugd, om hen een podium te geven en te laten horen wat ze geoefend hebben. Het orkest laat nu vooral van zich horen tijdens evenementen als de Taptoe, 11 dorpentoer, kerstmarkt, carnavalsmis etc.

Op mars

De fanfare trekt ook regelmatig door de straten, vaak samen met schutterij Wilhelmina Azewijn. In eigen dorp zijn dit vaak de bekende carnavals en kermis rondgangen, maar niet te vergeten de intocht van Sinterklaas, of de versierde fietsen rondgang met koningsdag. Verder trekken we er ook op uit om met kermissen en concoursen in buurtplaatsen muziek te maken. Bij jubilea verzorgt de fanfare een muzikale omlijsting in de vorm van een serenade.

Dirigent

Sinds 2014 is Martin Jansen dirigent van de fanfare. Hij is als dirigent erg betrokken bij de vereniging en heeft veel aandacht voor het jeugdonderwijs.